Aktuális hírek

Agrárkamarai tanulmányút térségünkben

A Zala-völgyi Nyitott Porta együttműködéssel ismerkedtek termelők, szakemberek 2019. október 28-án.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara "Kistermelők a diverzifikáció útján" című tanulmányút sorozat Zala megyei állomása volt térségünkben.

A program Zalaszentgróton, a Házasságkötő Teremben kezdődött, ahol Guitprechtné Molnár Erzsébet elnök és Szabó Tibor munkaszervezet vezető tartott tájékoztatást a programról. Az erről készült videófelvétel itt tekinthető meg:
...

2019. július 20-án déltől másnap reggelig 12 nyitott porta 15 féle programmal várja a vendégeket a Zala-völgyében.

...

A Zala-völgyi Nyitott Porták egész évben várják a vendégeket, vásárlókat nyitott napokkal, eseményekkel! A meghirdetett időpontokról a www.nyitottportak.hu oldalon vagy a kapcsolódó Android mobil applikáción érhető el aktuális információ.

A Zala-völgye gazdái, helyi termék előállítói, agroturisztikai szolgáltatói 2018-ban partnerségre léptek egymással és létrehozták a Nyitott Porta rövid élelmiszerlánc csoportot....

A Zala és Somogy megyei helyi termelőkben rejlő fejlesztési lehetőségek feltárás

Egy helyi termelőkről, rövid élelmiszerláncokról szóló friss határmenti kutatás eredményeit összefoglaló cikk a "A falu" folyóirat 2017. tavaszi számában. Szerzők: Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, Dr. Keller Krisztina, Dr. Péter Erzsébet.

Részletek a cikkből:

A vidéki hagyományokon alapuló helyi termékek növekedő népszerűségnek örvendenek az empirikus kutatásunk során vizsgált térségben, Zala és Somogy megyében. Ezek lehetőséget adnak arra, hogy a vidéki közösségek tagjai...