Hasznos információk

Összegyűjtöttük...

...a Hévíz és Zalaszentgrót térségi élelmiszer előállítók és kézművesek adatait.
Egyesületünk 2014. év során valósította meg helyi termék témájú LEADER pályázatát:
1. összegyűjtöttük a térségi helyi termék előállítók adatait,
2. marketing anyagokat készítettünk,
3. és a lehető legszélesebb körben megismertettük azokat.
Vidékfejlesztési szervezetként fontos feladatunk a helyi termék előállítás népszerűsítése, ösztönzése, hiszen a helyi termékek többek között helyben maradó jövedelmet, biztos eredetű, egészséges élelmiszert jelentenek a térségnek.

Tekintse meg folyamatosan bővülő helyi termelő adatbázisunkat honlapunkon:
www.helyitermek.zalatermalvolgye.hu
Továbbra is várjuk a térségi termék előállítók jelentkezését!
A honlapra minden (a vonatkozó feltételeknek megfelelő) térségi helyi termék előállító ingyenesen felkerülhet. Keresse munkatársainkat itt.

Legyen Ön is helyi termelő!

A legtöbb termelő kezdetben kedvtelésből, családja ellátására kezd el foglalkozni tevékenységével. Egyre többen lépik meg ugyanakkor azt a minőségi-mennyiségi szintet, hogy értékesíthetik is termékeiket. A bővüléshez, fejlődéshez ugyanakkor sokszor jelentős összegű beruházásra is szükség lehet, melyhez sok esetben támogatás is igényelhető.

Egyesületünk a LEADER programnak köszönhetően számos helyi termék előállító fejlesztésének megvalósítását segítette vissza nem térítendő támogatással az elmúlt években, s ezek a lehetőségek elérhetőek lesznek a 2014-2020-as EU tervezési ciklusban is. Ezért javasoljuk, hogy keresse fel munkatársainkat fejlesztési elképzelésével.

Ugyanakkor támogatáshoz csak az juthat, aki megfelel minden vonatkozó szabályozásnak (higiéniai, adózási stb.). A jogszabályok sűrűjében szakmai partnerünk, a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete honlapja, a www.kisleptek.hu segíthet az eligazodásban számos útmutatóval, letölthető kiadvánnyal.

Vásároljon helyi terméket!

Közvetlenül a termelőtől
Nem minden termelő árusítja termékét műhelyében, üzemében. Javasoljuk, hogy mielőtt a megadott címet felkeresné, előzetesen érdeklődjön telefonon a kiszemelt termelőtől.

A helyi piacon
Térségünk legjelentősebb helyi termelői piaca, a hévízi (https://www.facebook.com/termeloipiac) kedden, csütörtökön és szombaton, a zalaszentgróti piac csütörtökönként várja vásárlóit.

A helyi fesztiválokon, falunapokon
Szinte kivétel nélkül minden térségi közösségi rendezvényen megtalálhatók a helyi termék előállítók. Néhány jelentősebb rendezvény: Cserszegtomaji Bornapok, Alsópáhoki Falunap, tekenyei Pogácsa és Fröccs Fesztivál, almásházi Szérűskert Ünnep, Hévízi Borünnep…

A helyi éttermekben
A térségre jellemző helyi gasztronómia mellett helyi borokkal, pálinkákkal is gyakran találkozhatunk a környékbeli vendéglátóhelyeken. Néhány ezek közül: Csicseri Csárda, Szent Antal Fogadó, Kis-Korona Étterem, Fiáker Vendéglő, Farm Inn Fogadó, Vendéglő a VándorLóhoz

A helyi boltokban
A helyi termékek (pl. az ÁFA tartalom miatt) legtöbbször kiszorulnak a helyi boltok polcairól. Természetesen akadnak üdítő kivételek is (pl. Spájz Gróti Gourmet, Zalaszentgrót).

Legyen Ön is Nyitott Porta!

A Zala-völgye gazdái, helyi termék előállítói, agroturisztikai szolgáltatói 2018-ban partnerségre léptek egymással és a Zala-völgyi Nyitott Porta együttműködést.
Az együttműködő tagok célul tűzték ki, hogy minőségi, helyben előállított termékekkel, színvonalas szolgáltatásokkal lássák el a környékbeli lakosokat, az ide látogató vendégeket.
A Nyitott Porta együttműködés nyitott az új belépők felé, a csoport az együttműködés tagjainak döntése alapján új tagokkal bővülhet.
Információ a belépésről: http://nyitottportak.hu/informacio-a-nyitott-porta-egyuttmukodesrol/bele...